Spitzen, tutu’s en urbane mystiek

Zwanenmeer Bijlmermeer is een raadselachtige ontmoetingsplek. Een plek voor idealen, hoop & vrees, voor spitzen en sneakers, waar de tijd van Tsjaikovski en de urban underground elkaar treffen. Balletsterren & breakdancers, straat en style – schrikken elkaar af en trekken elkaar aan. Wie is die zwaan, wanneer verandert wit in zwart en welke toverkrachten zijn er in het spel?

In 2006 gingen jonge amateurdansers uit de Bijlmer een gedanste ontmoeting aan met topdansers van Het Nationale Ballet. Het gloednieuwe avontuurlijke vervolg, Zwanenmeer Bijlmermeer II, speelt zich opnieuw af in een clash van dansstijlen en uiteenlopende leefwerelden. Ballet, street dance en hiphop gaan er hand in hand.

De dansersgroep van Zwanenmeer Bijlmermeer II

De dansersgroep Zwanenmeer Bijlmermeer II

In elk van de 22 steden waar de voorstelling te zien is, maakt een schoolklas een filmpje dat deel gaat uitmaken van de voorstelling. Voor scholen die de voorstelling in groepsverband gaan bezoeken is er voorbereidend materiaal ontwikkeld.

3 Responses to Spitzen, tutu’s en urbane mystiek

 1. lin says:

  Nog 16 voorstellingen te zien en weer een voorstelling bijgeboekt in Haarlem!
  De Meervaart is uitverkocht.
  In Zaandam hebben 100 scholieren auditie gedaan om mee te mogen doen aan het educatieproject van Zwanenmeer Bijlmermeer.

 2. Geert Vlietstra says:

  Dit is echt heel erg leuk om naar te kijken! Licht, kleur, dynamiek en de mix van dansstijlen; prachtig project. En de video’s met de clapclip’s zijn op zich al de moeite waard.
  Complimenten!

 3. Mireille says:

  Ik ben vandaag naar de voorstelling geweest. Nostalgie naar mijn eigen dans verleden, bewondering voor het kunnen van deze fantastische dansers, kippenvel om de durf van de Nita Liem en Bart Dreus en vooral fascinatie hoe diverse stijlen, tegenstellingen en (on)waarschijnlijkheden samen smelten!
  Een staande ovatie was het minste wat je kon geven.
  Ga zo door en breng de cultuur over op anderen!!!! Respect!

Comments are closed.